Washington blev nollade och utspelade i natt

Publicerad 2023-12-05

NEW YORK. Golvet gick ur Washington Capitals i Arizona-öknen i natt.

De släppte in fem mål mot Coyotes inom loppet av tio minuter i första perioden och fick till sist stryk med 6-0.

– Vi blev gravt utspelade, suckar coachen Spencer Carbery.

De är svåra att få grepp om, Washington Capitals. Ibland spelar de bättre än förväntat – och ibland avsevärt mycket sämre.

Som mot Coyotes i kakburken Mullett Arena i Phoenix i natt.

Inom loppet av tio minuter i första perioden tilläts ökenhundarna göra fem raka mål, utan att anstränga sig alltför mycket, och redan då var matchen över.

Unge coachen Spencer Carbery, som innan drabbningen tog det kontroversiella beslutet att peta veteranen Evgeni Kutznetsov, bara suckar.

– Om man gör en lista över olika moment så är det bara att konstatera att vi blev gravt, gravt utspelade i alla avseenden, menar han.

– Powerplay, spel i numerärt underläge, fem-mot-fem…de var bättre på allt.

Målvaktsbytet hjälpte inte.

Så vad göra?

– Vi måste hitta lösningar på det här och jag lovar att det inte kommer vara brist på ansträngningar som fäller oss. Vi kommer fortsätta jobba och försöka och göra vad vi kan för att bli bättre, lovar Carbery.

Samtidigt ska det poängteras att Coyotes just nu hör till de hetaste lagen i ligan. De har vunnit fem raka – och de har gjort det mot de senaste fem Stanley Cup-mästarna: Vegas, Colorado, Tampa, St Louis och så Washington då.

Philadelphia Flyers är herrar på täppan i Pennsylvania.

De vann derbyt mot Penguins i Pittsburgh i lördags med 4-3 efter straffavgörande – och i nattens retur hemma i Wells Fargo Center gjorde de om det.

Den här gången stod det 1-1 vid full tid, sedan avgjorde veteranen Sean Couturier i förlängningen.

St Louis-målisen Jordan Binnington varvar toppinsatser med floppar.

I Vegas i natt var han på sitt bästa humör, stoppade 33 skott och ledde Blues till en skrällartad 2-1-seger – säkrad av Pavel Buchnevich på övertid.

– Binnington var otrolig, han räddade oss kvällen igenom, säger sudden-hjälten.

Montreal Canadiens går bättre än väntat. I natt slog de Seattle med 4-2 hemma i Bell Centre – efter två mål av Sean Monahan – och därmed har de häng på en wild card-plats i östra tabellen.

– Vi vill göra det svårt att spela mot oss i vår egen rink, säger Monahan.

Adam Larsson hade assist på ett av Kraken-målen.

I Winnipeg lyckades Jets slå Carolina med 2-1.