Publiken svek när Leksand vann ödesmatchen

Uppdaterad 2020-01-10 | Publicerad 2020-01-09

LEKSAND/STOCKHOLM. Leksandspubliken svek i ödesmötet med Linköping.

Men hemmalaget lyckades bärga segern efter straffar.

– Två pinnar känns riktigt skönt, säger Jonas Ahnelöv i C More.

Torsdagskväll i Leksand och en oerhört viktig match mellan hemmalaget och Linköping, som inför matchen var placerat på platsen ovanför dalalaget.

Men efter två raka hemmamatcher med över 7 000 åskådare valde Leksands fans bort den så viktiga matchen. 4 566 åskådare hade hittat till Tegera Arena.

Men de som kom fick i alla fall jubla över en seger. Den satt dock hårt inne. Mattias Ritola öppnade målskyttet efter halva första perioden när han sköt in 1–0.

Linköping såg dock ut att vända på det hela i tredje perioden. Sam Lofquist gjorde 1–1 på ett dragskott i powerplay och sedan bjöd Johan Fransson Linköping på 2–1 efter slarv på offensiv blå.

Jonas Ahnelöv räddade dock en förlängning med 2,45 kvar att spela.

”Måste göra fler mål”

– Kanon, kul att få utdelning för hårda jobbet som Jon (Knuts) och Martin (Karlsson) gör varje match, säger Jonas Ahnelöv och fortsätter:

– Matchen är inte slut förrän slutsignalen ljuder. Skit händer och det är bara att jobba vidare, att komma ut med två pinnar känns riktigt skönt.

Bonuspoängen behövdes det sex straffomgångar innan Spencer Abbott ordnade.

Segern till trots är Leksand på jumboplatsen, en poäng bakom Oskarshamn och Linköping.

Bert Robertsson var relativt nöjd med insatsen, men inte med utdelningen.

– Vi måste göra fler mål, säger han i C More.