Uppdaterad 2015-08-28 | Publicerad 2015-08-27

Trodde att endast gruppettan gick vidare

Hans Särkijärvi.

Det hade kunnat gå rakt åt skogen för Djurgården, på grund av bristande koll på hur CHL:s gruppspel fungerar.

Djurgården trodde att endast gruppettan går vidare och Hans Särkijärvi sa efter matchen att det var kört.

– Nu är vi chanslösa, suckade han uppgivet.

Matchen fick en kanonstart, sett med Djurgårdens ögon. Henrik Eriksson plöjde in 1–0 redan efter två minuter efter att Djurgården tryckt på i powerplay.

Den ledningen höll Djurgården hela den första perioden.

I den andra perioden blev det hela tre mål och Tappara kvitterade två gånger, 1–1 och 2–2.

I slutet av tredje perioden fick Djurgården en möjlighet i powerplay och valde att ta ut målvakten. Ingen fattade riktigt varför. Mycket riskabelt, men ett bevis på att Djurgården ville ta tre poäng och man använde sig av sex utespelare.

Men det gick inte.

Istället avgjorde Djurgårdens nyförvärv Tomi Sallinen i sudden death. Han stötte in Djurgårdens tredje mål, som gav två poäng till SHL-laget.

Viktiga poäng och viktigt mål.

”Bara att stöta in den”

– "Sören" gav mig en fin passning. Bara att stöta in den, säger Sallinen till Eurosport.

Men förutom de båda poängen var varken Sallinen eller tränaren Hans Särkijärvi nöjd med matchen.

– Jag tycker att vi tar steg varje dag och orkar mer och mer. Det finns en del skönhetsfläckar kvar, säger Hans Särkijärvi och avslöjar även att han inte riktigt hade koll på hur gruppspelet i CHL ser ut.

– Nu är vi chanslösa att gå vidare, det var därför vi tog ut målvakten på slutet, sa Särkijärvi till Eurosport.

Hade lite tur

Men två av tre lag går vidare från gruppspelet så det var lite tur att Särkijärvis målvaktskupp inte slutade med mål för Tappara. Då hade det varit tuffare att gå vidare.

Nu var det lagets förstakedja som avgjorde för Djurgården. En kedja som varit lagets bästa hela försäsongen.