Vände 0–2 till seger med 3–2 på bortaplan mot Färjestad

Kritiserad och ifrågasatt.

Men Tomas Skogs håller för öronen – och mot Färjestad gick Timråbacken in och avgjorde.

– Någon gång ska väl även en blind höna hitta fröet, skrattade Skogs.

Färjestad ledde med två mål, men ska vara glada att man fick med sig en poäng. I den sista perioden jagade Timrå i kapp och hade också flera bud på att slå in segerpucken. Till slut satt den – på övertid. Tomas Skogs snurrade bort Färjestad och siktade in 3-2.

– Jäkligt kul att Skogs fick avgöra matchen. Han har fått mycket skit i tidningarna, men har varit riktigt bra den senaste tiden, sade Challe Berglund, tränare i Timrå.

Själv sade matchhjälten:

– Det är väl av dem som inte kan hockey? Skämt åsido, man har fått lite skit. Jag har varit skadad och det är sånt som sitter kvar. Men nu har vi gått på lite backar ett tag och det går bättre och bättre, sade Skogs.

Målet var en individuell prestation som heter duga. Skogs vred och vände innan han fick öppen gata att snärta in 3–2 bakom Henrik Karlsson.

– Färjestad måste ha fått hjärnsläpp, samtidigt som mina vänner gör ett bra jobb och tar bort motståndarna, sade Skogs.

Inför den sista perioden låg Timrå under med 0–2 efter mål av Per Åslund och Arto Laatikainen – båda i numerärt överläge. Timrå var dock spelmässigt bättre än hemmalaget och i den sista akten skipades rättvisa. Det tjeckiska nyförvärvet Kamil Piros (förra säsongen i HV 71) gav laget energi och åkte slalom igenom FBK-försvaret och rakade in reduceringspucken. Några minuter senare var man också i kapp. Björn Svensson tilläts stå omarkerad framför en utelämnad Henrik Karlsson och lyfte in 2–2. I slutet av matchen handlade mycket om Timrå, men trots flera lägen kom inte segermålet förrän i förlängningsperioden.

– Vi gör en bra hockeymatch och det kändes ruttet att ligga under inför den sista perioden. Det var tunga steg till omklädningsrummet, men det var inte helt hopplöst. Vi gick in och nötte vidare, sade Challe Berglund.

Färjestadstränaren Per-Erik Johnsson höll med i den analys som Berglund lade fram:

– Det är Timrå som styr händelserna och är heta i hela matchen. Jag är riktigt besviken.