AIK besegrade Södertälje

Publicerad 2019-03-06

Johannes Jönsson storspelade när AIK vann.

Streckdramatiken lever fram till den sista omgången av hockeyallsvenskan.

AIK-målvakten Johannes Jönsson stoppade 25 skott i sin comeback när laget vann mot Södertälje.

AIK är redan klara seriesegrare i hockeyallsvenskan och vilade därför en del tongivande spelare inför matchen mot Södertälje.

Den interna poängligaledaren Max Lindholm fick exempelvis följa matchen från läktaren för att hålla sig fräsch till den hockeyallsvenska finalen nästa vecka.

Slåss som sista slutspelsplatsen

Södertälje hade i sin tur bara en sak i sikte – att ta en poäng mer än Västervik. Inför den näst sista omgången låg nämligen Södertälje på den åttonde och sista playoffplatsen, tre poäng framför Västervik på nionde plats.

Men bortalaget AIK började bäst. Ludvig Claesson gav hemmalaget en tidig ledning och i slutskedet av den första perioden styrde Gary Nunn in det psykologiskt viktiga 2–0-målet.

Johannes Jönsson gjorde comeback

Sebastian Dyk gav sedan Södertälje nytt hopp då han reducerade i slutet av andra perioden.

Med fem minuter kvar av matchen fick Christopher Liljewall ett gyllene läge att utjämna då han plötsligt blev fri efter en tekning i anfallszon.

Men Johannes Jönsson, som gjorde comeback i AIK-målet efter sin långa skadefrånvaro, höll tätt. AIK vann istället med 4–1 efter två mål i öppen bur.

Västervik vann

Västervik gjorde sitt och vann borta mot Tingsryd med 2–1. Tim Wahlgren inledde målskyttet och Victor Öhman stod för det matchavgörande målet redan i den första perioden.

Segern innebär att Västervik klättrar förbi Södertälje och innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen inför den avslutande omgången på fredag. Båda lagen står på 73 poäng men Västervik har elva plusmål till godo.