Örebro bröt trista trenden

Uppdaterad 2018-10-26 | Publicerad 2018-10-25

Örebro har haft det tufft och radat upp förluster. Men i mötet med nykomlingen Timrå bröt närkingarna trenden och hemmavann till sist med 5–1.

– Två mål i powerplay som varit vår akilleshäl blir avgörande i dag, kul, sade Örebros tränare Niklas Sundblad till C More.

Örebro har varit inne i en tung trend med fem raka förluster och starten var den sämsta sedan klubben gick upp i SHL 2013. Men på torsdagskvällen vände alltså Örebro trenden och hemmapubliken kunde jubla över säsongens andra trepoängare. De kunde också glädjas över att Örebros powerplayspel plötsligt lossnat – inför matchen hade laget bara gjort två mål i spel i numerärt överläge – mot Timrå fördubblade närkelaget den produktionen.

Drömstart på period två

Men det var Timrås som inledde målskyttet i powerplay – redan efter två minuter satte center Jacob Olofsson, helt fri i skottsektorn, pucken bakom hemmamålvakten Stefan Steen.

En kvart senare var det Örebro som utnyttjade ett numerärt överläge när amerikanen Shane Harper tryckte in pucken bakom Timrås målvakt Niklas Svedberg. Örebro fick sedan en drömstart i den andra perioden och det blev rena islossningen för Närkegänget som haft svårt med målskyttet den här säsongen. Först ganska omgående direktsköt backen Nick Ebert distinkt in 2–1 då han hittade en luckan intill den vänstra stolpen. Sju minuter senare presenterade Örebros lettiske center Rodrigo Abols sig med att göra två klassmål inom lika många minuter.

– Vi ska bara fortsätta och stänga ned dem, sade målskytten Nick Ebert till CMore inför tredje perioden.

Och fyra minuter in i tredje perioden punkterade Jere Sallinen matchen när han satte femettan efter rena klapp-klapp-spelet i powerplay.