Columbus föll igen – Rangers vände i sista

Publicerad 2017-01-08

Succélaget Columbus Blue Jackets såg ut att studsa tillbaka efter att segersviten bröts senast.

Men det blev förlust igen efter att 4–2 förvandlats till 4–5 i den sista perioden mot Henrik Lundqvist och New York Rangers.

– Vi blev nervösa, sa Columbus coach John Tortorella.

– Vi hade bra fart och energi, tyckte Henrik Lundqvist.

Kanonerna dundrade i en fullsatt Nationwide Arena i Columbus igen.

Blue Jackets smäll borta mot Washington (0–5) senast, när de hade chansen att tangera alla tiders segersvit på 17 (Pittsburgh Penguins 1992/93), verkade inte berört laget nämnvärt.

I två perioder.

Efter en furiös inledning av hemmalaget tvingades Rangers målvakt Henrik Lundqvist kapitulera fyra gånger under de första 23 minuterna.

Därefter, efter 4–1-målet av Lukas Sedlak, höll ”Henke” nollan och svarade för totalt 33 räddningar.

Ologisk målskytt

Rangers kom mer och mer in i matchen. 2–4 kom i andra perioden genom Michael Grabner.

I den tredje handlade det nästan enbart om New York.

Då var det logiskt att 3–4 och 4–4 kom. Men mycket ologiskt var målskytten Adam Clendening båda gångerna – backens två första för säsongen.

Och i slutminuten slarvade Blue Jackets back Seth Jones vid offensiva blå och gav vindsnabbe Michael Grabner ett friläge.

En dragning och ett backhandslyft senare hade österrikaren gjort 5–4 till Rangers med bara 17 sekunder kvar av den tredje perioden – hans andra för kvällen och det 18:e för säsongen.

”Kan inte ge bort pucken”

Avgjort, förstås.

– Vi kan inte ge bort pucken där på slutet till den snabbaste spelaren i deras lag. När ett par puckar gick in blev vi nervösa i den tredje perioden och tappade det som lag, sa CBJ:s coach John Tortorella med en butter min.

Därmed bröts Columbus svit på åtta raka hemmasegrar också. Oscar Lindberg gjorde Rangers första mål – tillika hans första för säsongen.

– Som vi spelade i den tredje perioden förtjänade vi i alla fall ett oavgjort resultat. Vi tryckte på för nästa mål hela tiden, hade bra fart och energi, sa Henrik Lundqvist enligt nhl.com.

Det går fortsatt tungt för Florida Panthers. I natt kom ännu en förlust, 0–4 hemma mot Boston Bruins.

Brad Marchand satte två av ”björnarnas” mål.

Montreal vann det heta mötet borta mot Toronto med 5–3. Det var 13:e raka (!) segern för Canadiens mot rivalen i östra Kanada.

Maple Leafs danske målvakt Frederik Andersen hade en tung kväll och borde nog tagit minst två av Canadiens mål.

Edmonton vann efter förlängning borta mot New Jersey Devils.

2–1-målet gjordes, i powerplay, av Mark Letestu assisterad av Connor McDavid och Oscar Klefbom.

Botten i väst mot botten i öst. Då vann Arizona med 2–1 mot New York Islanders efter straffar och en nio matcher lång förlustsvit tog slut.

Hjälte: Coyotes målvakt Louis Domingue med 27 räddningar.

– Enormt stort för oss, sa Domingue.

Calgary slog Vancouver hemma med 3–1. Därmed fick laget revansch för 2–4-förlusten i Vancouver bara ett dygn tidigare.

Canucks Alexander Edler hade en assist till Bo Horvats tröstmål.

San Jose körde över Detroit hemma i Kalifornien. 6–3 blev det till slut efter att Joe Pavelski gjort två av målen.