Men Gävlelaget har slutspelsplatsen i egna händer

Första förlusten på sex matcher.

Men Brynäs har slutspelsödet i egna händer.

Brynäs är ett av elitseriens formstarkaste lag och hade inför mötet med HV 71 fem raka segrar. Men trots att Daniel Widing öst in poäng och Anders Lindbäck storspelat de senaste omgångarna så hade laget inte mycket att sätta emot HV 71.

I första perioden tog HV ledningen efter en märklig situation där Johan Davidsson tillsist kunde sätta pucken i öppet mål.

– De hade tur på målet. Jag slår bort pucken men någon i hörnet får den på klubban och sedan kan de göra mål, säger Daniel Widing till PPV.

”Svårslagna hemma”

Efter det målet var HV det bättre laget och inför den sista perioden ledde man med 2–1.

– Vi brukar vara bra i sista perioden, säger Ove Molin.

Och efter att Kris Beech gjorde 3–1 i början av den tredje perioden var HV 71 det klart bättre laget och vann skotten med 16–5.

– Vi visar att vi är svårslagna på hemmaplan, säger HV-tränaren Kent Johansson.

– Vi kommer väl få svårt att nå Färjestad, men det är oerhört viktigt för framtiden att hamna högt upp i tabellen.

Trots förlusten har Brynäs fortfarande ett mycket bra utgångsläge inför de två sista omgångarna, med fem poäng ner till Djurgården och Modo.

– Vi har avgörandet i egna händer nu, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.