Stjärnbackens ilska efter förlusten mot Finland

Publicerad 2018-05-13

KÖPENHAMN. Kanadas stjärnback Aaron Ekblad var långt ifrån nöjd med de finländska spelarna efter storförlusten mot Finland.

– Jag talar för många spelare när det handlar om filmingar. Alla är överens om att det är fegt. Det är tufft när spelare är så oärliga, säger Ekblad till kanadensiska tv-kanalen TSN.

Det var i slutet av andra perioden som Aaron Ekblad fick två minuter för en trippinig på Veli-Matti Saviainen i det finländska laget.

Det var ingen i studion på Viasat som reagerade, men Ekblad var uppenbart irriterad.

Efter matchen kom förklaringen, även om han själv inte ville peka ut någon eller någon specifik händelse.

– Ni får dra era egna slutsatser, svarade han TSN:s reporter.

Även Sverige anklagat

Det var den andra divinganklagelsen den här VM-dagen.

Tidigare hade Slovakiens kanadensiske coach Craig Ramsey anklagat svensken Gustav Nyquist för att ha filmat sig till den utvisning som sedan ledde till Sveriges avgörande 4-3 i förlängningen.

De anklagelserna skrattade bara Nyquist åt.

Kanada drog på sig 22 utvisningsminuter i storförlusten mot Finland och de gjorde två power play-mål när de la grunden till segern efter 3-1 i första perioden.

När Floridabacken Aaron Ekblad satt utvisad blev det däremot inget mål i baken.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.