...men återkomsten med Modo blev tung

Skellefteå-klacken hyllade Wernblom inför matchen med en banderoll.

SKELLEFTEÅ.

På lördagen var Magnus Wernblom tillbaka i Skellefteå.

Han hyllades med en banderoll på uppvärmningen men innan matchen var över buade hemmapubliken åt Wernblom.

Ett Skellefteå utan Mikael Renberg i laget vann matchen med 2-0 (2-0, 0-0, 0-0).

Magnus Wernblom var älskad under sina år i Skellefteå. Han lämnade västerbotten den här säsongen för spel med Modo. Många hade förväntat sig att han skulle få samma varma mottagande som när Johan Åkerman återvände till Skellefteå med nya laget HV 71. Och visst, han fick en egen banderoll under värmningen men när alla de 6001 åskådarna fanns på plats var det inte mycket väsen.

Istället gjorde Wernbloms "wing-mate" under alla år, Anders Söderberg, med att ge Skellefteå ledningen med 1-0 efter 1.08 i den första perioden.

Och målet var mycket vackert där Söderberg trampade runt Modobacken Tommy Wargh innan han lyfte in en backhand i ena krysset.

- Jag vet inte vad jag ska säga. De hade bra fart under skridskorna så det är nog rättvist, säger Mattias Timander när han sammanfattade den första perioden.

Kimmo Koskenkorva utökade till 2-0 sedan han fått en kanonpassning från Jimmie Eriksson.

Koskenkorva lurade sedan Modoveteranen Hans Jonsson innan han ställdes öga mot öga med Karol Krizan.

I tisdagsmatchen mellan Modo och HV 71 var Oscar Steen bäste Modospelare. Nu var Ö-vikslaget i obalans och det fick Skellefteås Thomas Larsson plikta för.

12.56 in i perioden jagade han en puck i Modos zon när Oscar Steen tryckte honom i ryggen så att han åkte in i sargen med ansiktet. Larsson blev liggande och Steen fick matchstraff för tacklingen.

De flesta misstänkte en hämnd eftersom Larsson satte en tuff tackling på Tommy Wargh 4.06 in i mittperioden. Men Larsson klarade sig undan med två minuter (boarding).

- Vi har självförtroendet på hemmaplan. Bortaspelet har blivit bättre och bättre men kanske inte så bra som här hemma, säger Erik Forssell.

På slutet blev det smågrinigt.

5.19 in i slutperioden rev Niklas Sundström av hjälmen på Christoffer Norgren. Norgren surnade fullständigt och ville starta en fight men Sundström höll bara ned händerna.

Domare Robert Lahti gav Sundström 2+2 minuter och Norgren endast två minuter.

Ett domslut som inte gillades av Modotränaren Harald Lückner som viftade till sig domaren.

Magnus Wernblom trippade gamla lagkompisen Marcus Kristoffersson när tio minuter återstod av matchen. Wernblom smällde in klubban i båsväggen och istället för hyllningar, som man kanske hade väntat sig, så buade hemmapubliken åt sin gamle hjälte. Men efter matchen hade några Skellefteå-fans stannat kvar för att hylla den förre lagkaptenen - men det var förgäves. En besviken Wernblom åkte direkt ut till omklädningsrummet i besvikelse efter förlusten.