AIK behåller serieledningen efter 1–0 mot Almtuna.

Och jagande Oskarshamn tar rygg efter att ha krossat Tingsryd med 7–1.

AIK Ishockey

Toppstriden i hockeyallsvenskan förblir dramatisk.

För serieledaren AIK satt segern dock långt inne under måndagskvällen. Stockholmslaget tog ledningen genom Emil Lindblom i den första perioden, men sedan tog det stopp.

Almtuna stängde igen, bjöd upp till kamp och tvingade slutligen fram lite spänning under matchens slutskede.

Men AIK höll emot och tog slutligen den viktiga trepoängaren, som betyder att laget fortsätter toppa tabellen.

Körde över Tingsryd

För jagande Oskarshamn blev det en bekvämare historia. Tabelltvåan ställdes hemma mot Tingsryd och vann överlägset. 3–0 efter elva minuter blev till 7–1 innan slutsignal och krossen var ett faktum. Oskarshamn är därför fortfarande två poäng bakom AIK i toppstriden.