Fem raka förluster hemma för Malmö

Publicerad 2017-12-21

MALMÖ. Skellefteå vinner alltid i Malmö.

Laget tog greppet om matchen när Pär Lindholm gjorde mål i boxplay under utvisningen för Pontus Petterströms matchstraff.

Malmö får däremot fira jul med fem raka hemmaförluster efter 3–5-smällen.

Malmö mot Skellefteå blev en riktig holmgång till match.

Hemmalaget dominerade klart i första perioden och borde haft en större ledning. Stekhete backen Nils Andersson gjorde 1–0 i spel fem mot tre och spelade fram till Frederik Storms 2–0 50 sekunder i spel fem mot fyra. Därmed förlängde Andersson, som avgjorde Skånederbyt i tisdags, sin fina poängsvit till sex raka matcher med poäng i.

Men Skellefteå hittade en väg tillbaka in i den tuffa matchen som innehöll 61 utvisningsminuter.

Bortalagets första mål gjorde Jesper Olofsson med 59 sekunder kvar av första perioden. Reprisbilderna visade dock att bortaspelarna åkt offside i anfallet, men offside går inte kolla via videobedömning och målet godkändes.

– Vi gör många bra saker. Det är en jättebra första period. Men de dåliga sakerna vi gör är för dåliga. Det är ett tufft 2–1-mål som vi får emot oss. Det är solklar offside. Det är tråkigt. Det hade kunnat vara 2–0 där. Det kändes inte alls bra efter det, säger Malmötränaren Peter Andersson.

”Håller inte”

I andra perioden kunde Skellefteå vända till 3–2-ledning genom två mål av Pär Lindholm. Det första kom i powerplay och det andra i en kontring när Malmö hade ett långt powerplay efter Pontus Petterströms matchstraff för sin tackling på Christoffer Forsberg.

– Sen ger vi bort matchen en gång till i andra. Det håller inte med ett så skickligt lag.Vi gör tappra försök i tredje, men det räcker inte, säger Andersson.

Michael Kostka ökade på till 4-2 45 sekunder in i tredje perioden. Även om det såg ut som Skellefteå kontrollerade matchen efter det blev det spännande tack vare Anton Mylläris reducering med 5.13 kvar.

Krockade

Det var Malmös femte raka hemmaförlust och laget har bara vunnit en hemmamatch mot Skellefteå i SHL. Det var den 21 december 2006. Men då ska man ha i åtanke att det är den säsongen och de tre senaste som Malmö och Skellefteå samtidigt har spelat i SHL.

Malmöstjärnan Frederik Storm krockade med en Skellefteåspelare utanför spelarbåsen i tredje perioden och återkom inte i spel.

Peter Andersson visste inte hur det var med Storm efter matchen.

– Jag vet inget alls. Vi får se de närmaste dagarna, säger Andersson.