Men Björklövens kräftgång fortsätter – efter en märklig scenförändring.

– Det får inte fallera så där, säger Emil Lundberg efter 1–2-förlusten mot AIK.

Björklöven har fått en tung start på den hockeyallsvenska säsongen.

Men hemmapubliken trodde nog att laget var på väg mot ett trendbrott hemma mot AIK – med tanke på spelbilden.

Björklöven rivstartade matchen, dominerade spelet fullständigt och gjorde 1–0 redan 6.29 in i matchen.

Sedan fortsatte ”Löven” framåt och efter halva perioden spelad hade ledde laget skottstatistiken med 10–0.

– Vi kom ut jättestarkt och borde ha gjort några fler mål, säger Emil Lundberg i hemmalaget.

Men plötsligt, från ingenstans, skedde en total scenförändring.

AIK stack upp och kvitterade efter elva minuter –stockholmarnas första skott på mål.

Sedan var spelet plötsligt konstant förlagt i Björklöven-zonen och under den andra halvan av perioden vann AIK skotten med 16–1 och prickade också in 2–1 genom Eric Castonguay.

– Visst, vi har kanske inte något jättebra självförtroende just nu, men det får inte fallera så där, menar Lundberg.

Fyra av fem

Det resultatet stod sig också ända fram till slutsignalen.

I slutsekunderna satsade Björklöven med utplockad målvakt, men Umeå-laget fick inte hål på Johannes Jönsson i bortakassen, trots stor press.

Björklöven åkte på sin fjärde förlust på de fem senaste matcherna. Laget ligger tolva i tabellen, strax ovanför negativt kvalstreck, men har dock två matcher fler spelade än Tingsryd och Västervik under strecket.

– Jag tycker att vi var värda poäng, åtminstone. Vi gjorde en ganska bra match.

Varför har det gått så tungt inledningsvis för laget?

– Vi har inte varit med från start i matcherna. Vi har gjort väldigt lite mål framåt och det gäller för oss ledande spelare att börja producera.

AIK, däremot, toppar tabellen och är fortfarande obesegrat under ordinarie tid efter tio spelade matcher.

Mötet Oskarshamn–Karlskrona blev en minst sagt svängig historia.

Blekinge-laget hamnade i ett 0–2-underläge, men i upptakten på den tredje perioden såg Axel Sundberg och Josef Ingman till att matchen plötsligt hade vänt målmässigt.

Men bara tillfälligt.
Bara minuter senare vände Oskarshamn tillbaka matchen.

Bara dryga minuten efter Karlskronas 2–3-mål prickade Filip Sveningsson in 3–3 och knappt två minuter senare stod det också 4–3.

Slutskedet blev dramatiskt, men Oskarshamn höll ledningen ända in till slutsignalen i skuggar AIK och Modo i toppen.

Modo, ja. De fortsätter att ånga på. I kväll, hemma mot Västervik, kom femte raka segern.

Örnsköldsvikslaget hade 2–0 efter första perioden, men Västervik skapade spänning genom att gå fram till 3–2.

Sedan var spänningen över när Victor Öhman först gjorde 4–2 för Modo innan Patrik Karlkvist fastställde slutresultatet 5–2 med sitt andra mål i matchen.

Nykomlingen Västerås har imponerat.

Hemma mot Almtuna trodde nog de flesta att matchen skulle gå till förlängning, men med 48 sekunder kvar av tredje perioden klev Kalle Östman fram och agerade stor matchhjälte när han gav Västerås alla tre poäng med sitt avgörande 3–2-mål.

I seriepremiären borta mot AIK föll Karlskoga, men sedan dess hade värmlänningarna tagit poäng i samtliga matcher.

Mot Vita Hästen på hemmaplan i kväll fick Karlskoga med sig samtliga poäng, tack vare två snabba mål i den första perioden.

Dennis Fröland och Oskar Bäck såg till att laget gick upp i en 2–0-ledning, men närmare än en reducering i upptakten av tredje perioden kom inte Vita Hästen.

Karlskoga vann med 2–1.