Shinnimins måltorka över efter märkliga lobben

Publicerad 2018-10-30

Brendan Shinnimin har inte gjort ett enda mål under säsongen.

När det väl lossnade var det med ett av årets märkligaste.

– Det var exakt den turen jag behövde, säger han efter Växjös seger mot Färjestad i C More.

Hela Växjö har lidit av en enorm offensiv kramp under inledningen av SHL-säsongen. Inför mötet med Färjestad hade man gjort 18 mål på 12 matcher, färre än vad formlaget FBK gjort på de fyra senaste matcherna.

Men den här kvällen var det medstuds Växjö.

1–0 gjorde en friställd Liam Reddox i första perioden. Ex-Växjöspelaren Alexander Johansson hade sedan ett skott i stolpen och ut innan Julius Junttila satte 2–0 efter en snygg bakom ryggen-pass från Brendan Shinnimin.

Samme Shinnimin är en av spelarna som haft det som förgjort att hitta målet inledningsvis. Men 11,54 in i mellanakten kom det första målet för säsongen till 3–0 – på ett mycket märkligt sätt.

Rysare till slut ändå

Shinnimin drog iväg ett handledsskott via FBK-backen Theodor Lennströms klubba, pucken gick i en båge flera meter upp i luften och landade bakom en överraskad Adam Werner i målet.

– Det har varit en kamp hela säsongen, jag har inte haft studsarna med mig så det var exakt den här turen jag behövde för att få ett mål. Vi har gjort mycket bra offensivt i år och nu får vi betalt för det, säger Shinnimin i C More.

Trots 3–0 blev det spännande ändå. Martin Johansson satte 1–3 med 1,15 kvar av andra perioden och sedan gjorde Carl Jakobsson sitt första mål i SHL till 2–3 med sju minuter kvar.

Men närmare kom man inte. Man fick dessutom ett tungt avbräck när Ilari Melart tvingades utgå efter en knä mot knä-kollission med Niclas Burström.