IKO drygade ut serieledningen efter att ha kört över Karlskrona med hela 7–0.

Filiph Engsund svarade för fyra poäng i storsegern.

Karlskrona vann skottstatistiken borta mot IK Oskarshamn med 34–32.

Det hjälpte föga.

Oskarshamn fullständigt pulvriserade gästerna när man vann med 7–0. Janne Kivilahti gav hemmalaget ledningen i powerplay och Oskar Nilsson utökade ledningen innan halva den första perioden var spelad.

Rifalk höll nollan igen

Markus Modigs gjorde sedan sitt första mål för kvällen vilket innebar 3–0. Modigs utökade ledningen till 6–0 i tredje perioden innan Joakim Thelin fullbordade krossen med sitt 7–0-mål i slutminuten.

Målvakten Christoffer Rifalk höll därmed nollan i sin andra raka match samtidigt som Filiph Engsund stod för fyra poäng.

Oskarshamn kan nu gå på välförtjänt julledighet efter fem raka vinster. Serieledarna har nu fyra poängs avstånd ned till tvåan AIK. Solnalaget förlorade med 3–2 mot Björklöven efter ett sent avgörande i Umeå.