Ny smäll för Rögle – utslaget ur CHL

Uppdaterad 2022-12-14 | Publicerad 2022-12-13

Tre raka förluster och bottenplacering i SHL.

I kväll kom nästa smäll för Rögle.

Efter en 5–1-förlust borta mot Tappara är de regerande mästarna utslaget ur CHL.

Det har varit en tung säsong för Rögle i SHL. I helgen förlorade man mot Skellefteå på hemmaplan med 3–0, vilket innebar tredje raka förlusten. Efter 24 spelade omgångar ligger laget på tolfte plats i tabellen – men i kväll hade Rögle chansen att ta sig vidare till semifinal i CHL.

PLUS: JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

Efter seger med 3–2 i första mötet med Tappara hade laget fina förutsättningar för att avancera. Det var dock det finska laget som tog ledningen i den andra perioden. Hemmalaget gick upp i en 2–0-ledning, innan Adam Edström reducerade i matchen och kvitterade i dubbelmötet.

Två mål i öppen kasse

I den tredje perioden lyckades dock Tappara göra mål på nytt, vilket innebar pressat läge för Rögle. Med knappa minuten kvar att spela gjorde sedan det finska laget både 4–1 och 5–1 i öppen kasse, vilket innebar slutresultatet 7–4 i dubbelmötet.

Därmed har Rögle, som vann CHL i fjol, spelat färdigt i turneringen.

Luleå–Frölunda i semi

Under tisdagskvällen spelade även Luleå kvartsfinal mot Jukurit. Efter seger med 3–1 på bortaplan lyckades Luleå vinna dubbelmötet med hela 8–2 totalt.

Senare under kvällen ställdes Frölunda mot Skellefteå i ett svenskmöte i CHL. Efter 3–2 i matchen, och 3–3 totalt, kunde Frölunda vinna på straffar och avancera till semifinal.