Kris i Modo efter sjätte raka förlusten

Uppdaterad 2017-10-26 | Publicerad 2017-10-25

Krisen är total i Modo.

I dag kom sjätte raka förlusten när Tingsryd van med 2–1 inför 2302 åskådare – den sämsta publiksiffran någonsin i Fjällräven center.

– Problemet är att vi spelar krampaktigt, säger Emil Molin.

Modo inledde säsongen starkt och radade upp segrar. Då trodde nog många att förra säsongens misslyckande var ett minne blott.

Men efter fem raka förluster och inte en enda inspelad poäng sedan 5–3-segern mot Troja/Ljungby den 7 oktober var det skarpt läge i kvällens match mot Tingsryd i Fjällräven center.

Drömstart för Tingsryd

Men det började allt annat än bra för Modo. Redan efter 18 sekunder snappade Hannes Johansson upp pucken och spelade fram succéförvärvet Mathieu Tousignant som inte gjorde något misstag.

– Det blir speciellt för oss när det är en match jag tycker vi ska vinna och vi släpper in mål direkt, kommenterar Emil Molin.

Tingsryd var överlägsna Modo i de två första perioderna och hemmalaget fick bara ihop sju skott på mål under 40 minuter.

2–0 kom efter en individuell prestation från Filip Owesson.

Reducering skapade nerv

I den tredje perioden lyckades Modo etablera visst tryck mot Niklas Rubin i Tingsryds mål, och med fem minuter kvar kom också reduceringen genom Sam Marklund.

Med två minuter kvar fick sedan Patrik Karlkvist ett gyllene läge att kvittera, men Rubin stod i vägen.

1–2 stod sig sedan matchen ut och Modo är nu uppe i sex raka förluster och sjunker som en sten i den hockeyallsvenska tabellen.

– Det är en insats vi inte är nöjda med. Sen vet jag inte om jag ska vara så hård. Problemet är att vi spelar krampaktigt. Vi håller lite hårt i klubban hela tiden, säger Emil Molin.

Sämsta publiksiffran någonsin

Kvällens publiksiffra – 2302 – är också den sämsta någonsin i Fjällräven center, enligt domarna.se.

– Ja det är väl så. Så fungerar det i alla städer. Går det dåligt är det sämre publiksiffror. Men det ska inte påverka oss. Om de dyker upp till nästa match är vi jätteglada.

Tingsryd tog sin andra raka trepoängare och klättrar i och med segern till nionde plats i den jämna tabellen – på samma poäng, med med sämre målskillnad, som Leksand som för närvarande innehar den sista playoff-platsen.

Modo, med sina 14 poäng, ligger elva med två poäng ner till Troja-Ljungby på jumboplatsen och på lördag är det bortamatch mot AIK på Hovet.

– Helt perfekt. AIK har spelat bra på slutet, det är lördag och vi kommer vara extremt laddade.