Rögle vände och vann Skånederbyt

Uppdaterad 2015-10-21 | Publicerad 2015-10-20

Malmö hade 2-0-grepp om Skånederbyt.

Men en märklig utvisningssituation blev början på en stark Röglevändning.

– Det visar på karaktär, väldigt skönt, säger matchhjälten Ludvig Rensfeldt i C More efter 3-2-segern.

Malmö kopplade greppet på det första SHL-Skånederbyt på 20 år redan efter två minuter när Nils Andersson pangade in sitt första SHL-mål.

Nästan lika långt in i andra perioden så hittade Björn Svensson in med 2-0 och Redhakws såg ut att ha kontroll på händelserna.

En märklig utvisning förändrade förutsättningarna. T.J. Galiardi viftade till med sin klubba i en sargduell och det ville sig inte bättre än att han träffade ansiktet på Rögles Christopher Liljewall som satt i båset.

Tre raka PP-mål

Domaren tog 2+2 två minuter för hög klubba och precis i slutminuterna av det fyra minuter långa powerplayet kunde 19-åringen Filip Karlsson sätta reduceringen 2-1.

Bara tre minuter senare upprepade sig historien när Henrik Hetta drog på sig en utvisning och med bara sex sekunder kvar av det numerära överläget satte David Åslin 2-2.

Triss i powerplay-mål blev det när Ludvig Rensfeldt vollevispade in 3-2 och fullbordade vändningen 25 sekunder in i tredje perioden.

– Det är klart det är lite flyt att jag får träff på den, men det var skönt när jag hörde från publiken att den gick in, säger Rensfeldt.

”Vi behövde verkligen den här”

Malmö hade en kvittering i mål men domarnduon dömde bort det då Eric Himelfarb låg i målgården och Rögle kunde därmed hålla undan till hemmaseger.

– Väldigt skönt, vi behövde verkligen ta en trea här. Skönt och viktigt, säger matchvinnare Rensfeldt.

Björn Hellkvist var trots förlusten ganska nöjd med insatsen.

– Vi skapar en hel del chanser och gör en bra bortamatch enligt planen, säger Malmötränaren.