Publicerad 2015-10-17

Rödin, Scott och Lindblom fortsätter att leverera

Den makalösa succén fortsätter.

Stekheta kedjan med Anton Rödin, Greg Scott och Oskar Lindblom låg bakom ännu en Brynässeger.

– När vi får lägen är vi farliga, säger Rödin i C More i 4–2-segern mot Karlskrona.

Brynäs IF

Brynäs är säsongens utropstecken och stor del i det har lagets fruktade förstakedja.

Anton Rödin, Greg Scott och Oskar Lindblom har hyllats på sistone efter att tillsammans ha skrapat ihop 33 poäng innan kvällens match mot Karlskrona.

Och poängleveransen tycks aldrig upphöra.

Succékedjan levererade igen

Nu låg trion bakom ännu en seger för Gävlelaget och det gick till så här:

Mattias Nörstebö dundrade in 1–0 efter Rödins passning efter 14 minuters spel. I mittperioden behöll Brynäs jättepressen efter att Karlskrona blivit fulltaligt och Greg Scott rakade in 2–1-pucken vilket betyder att kanadensaren gjort mål i fem raka matcher. Assist? Anton Rödin, så klart.

– Jag spelar med två bra spelare och de ger mig pucken så det blir enkelt, säger Scott i C More.

Kort senare klev Rödin själv fram och prickade in 3–1 och det såg klappat och klart ut.

Salmela fick matchstraff

De flesta hade nog räknat in ännu en Brynässeger, men i den tredje perioden drog Anssi Salmela på sig ett match penalty – efter ett liknande tilltag som HV-backen Jere Karalahti stängdes av för samma kväll – och Karlskrona skickade in reduceringen i det fem minuter långa numerära överläget.

Det gav matchen dramatik, men Pathrik Westerholm såg till att Brynäs knep femte raka hemmasegern när han sköt 4–2-målet i tom kasse.

Karlskronatränaren Pelle Hånberg:

– Jag måste se till de positiva sidorna och jag tycker att vi ger oss själva chansen. Med lite tur och kyla hade vi fått in kvitteringspucken. Vi gör en riktigt bra match och är på rätt väg.