Med två mål såg han till att Jönköpingslaget besegrade Frölunda.

Frölunda HC
Leksands IF

Markus Ljungh är en av flera tunga värvningar som HV71 gjort inför årets säsong. Och i kedja med Andreas Thuresson och Mattias Tedenby presenterade han sig på bästa sätt när HV71 gjorde årets första match borta mot Frölunda.

Frölunda nära upphämtning

2169 personer i Kungsbacka Ishall fick se Ljungh sätta 1–0 och 2–0 redan innan klockan tickat upp på tolv minuter. Anton Bengtsson utökade sedan till 3–0 för HV71 innan första perioden var över. Den rivstarten hämtade sig inte Frölunda från – även om det var nära. Max Friberg och Joel Lundqvist reducerade nämligen matchen med varsitt mål men trots hård press på slutet blev det HV-seger.

Leksand tog en liten derbyskalp på försäsongsnivå när man besegrade SHL-storebror Mora med 2–1 efter mål av junioren Axel Bergkvist och nyförvärvet från Troja-Ljungby, Tor Immo.

I Tyringe möttes Malmö och Linköping. Och trots att klubbchefen Patrik Sylvegårds båda söner, Marcus och Emil, gjorde varsitt mål för Malmö blev det förlust med 2–4. I målprotokollet anfördes LHC av 18-årige Olle Lycksell som stod för två av målen.

För Luleå var det en blytung kväll mot Kärpät. Finländarna lämnade Kalix med 4–0-seger i en match där man vann skottstatistiken med 28–12.