Fight på Hovet när AIK förlorade igen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-26

Arlbrandt slashade Fasth

Serieledande Luleå vann väntat mot AIK på Hovet. Men den stora snackisen var en helt annan: fighten mellan Pär Arlbrandt och AIK:s Viktor Fasth och Tobias Ericsson.

Luleå var tyngre, smartare och bättre ikväll. Serieledarna vann på Hovet med 3-0 efter att Sebastian Enterfeldt satt det sista pucken i öppet mål med tjugo sekunder kvar att spela.

Innan dess hade Elias Fälth och Cam Abbott gjort varsitt mål i varsin period.

– Det är effektivitet som avgör. Båda lagen jobbar bra och släpper inte till så mycket chanser, men Luleå gör mål på sina chanser, säger AIK:s tränare Roger Melin vars lag nu förlorat tre raka.

– Det är andra gången som vi har tre raka förluster och vi har pratat om att inte hamna i sådana här svackor. Trender till för att brytas.

Fighten som rörde upp känslor inträffade i den andra perioden. Luleås Pär Arlbrandt började gruffa med AIK:s Viktor Fasth varpå Arlbrandt drog till keepern över benskydden med sin klubba.

Slashingen fick AIK:arna att reagera häftigt och Tobias Ericsson kastade sig över Arlbrandt och tryckte ner Luleå-forwarden till isen.

Domaren Sören Persson delade ut två minuter till samtliga inblandade – ett beslut som inte var populärt bland hemmafansen.