Leksands kris fortsätter – förlust borta mot Modo

Leksands åkte på sin sjunde raka förlust i hockeyallsvenskan mot Modo.

Trots ett sent upphämtningsförsök höll hemmalaget undan och vann med 3–2.

– Vi tittar definitivt på att försöka ersätta med någon spelare, säger Leksands general manager Thomas Johansson i C More-studion.

Leksands IF

Inför fredagskvällens klassikermöte hade Leksand sex raka förluster i ryggen.

Och stolarna hann knappt bli varma innan Modo hade en trygg ledning.

Två mål första tre minuterna

50 sekunder in i matchen tryckte Modo in 1–0 när Oscar Hedman svepte in pucken i bortre hörnet efter ett inspel från Patrik Karlkvist.

Tvåan kom en dryg minut senare. Johan Eriksson var sist på pucken efter en vacker passningskombination där han assisterades av Jonathan Johnsson.

Jonas Arntzén stod för flera viktiga räddning och höll nere siffrorna – men ett i slutet av andra perioden slarvade Hugo Enoch i försvarsspelet och Patrik Karlkvist kunde peta in 3–0 bakom Arntzén.

Nära sen upphämtning

I tredje perioden Leksand fick till två reduceringar – genom Martin Karlsson och David Rundqvist – och matchen levde helt plötsligt.

Men trots Leksands satsning i slutminuterna lyckades de aldrig kvittera – och åkte därmed på sin sjunde raka förlust.

”Tvivlar inte på tränarna”

Leksands nya general manager, Thomas Johansson, intervjuades i C More-studion efter första perioden och meddelade att klubben planerar att värva.

– Vi tappade Ben O’Conner tidigt, som var tänkt att vara en toppback hos oss. Vi letar och ser vad som finns på marknaden. Vi har (Calle) Själin, (Mattias) Ritola och (Axel) Brage skadade – som kommer bli tillskott när de kommer tillbaka. Vi tittar definitivt på att försöka ersätta med någon spelare, säger han.

På frågan om han överväger att göra en förändring på tränarposten svarade han att de kommer ha tålamod.

– Jag har inga betänkligheter kring deras (huvudtränare Leif Carlsson eller assisterande Jens Nielsen) positioner, säger Thomas Johansson och fortsätter:

– Jag har inte träffat några andra tränare.

AIK behöll serieledningen i en målsnål match där de vann med 1–0 borta mot Vita Hästen. Jesper Frödén gjorde matchens enda mål.

Även Oskarshamn fortsatte leverera i toppen när de besegrade Björklöven med 3–1. David Lindquist reducerade med 24 sekunder kvar – men segern var ohotad.

Västerås IK:s vassa formkurva fortsatte när de tog sin femte raka seger hemma mot IK Pantern. Det stod 1–1 i nästan hela andra perioden innan Sebastian Benker gav VIK ledningen. Hemmalaget vann slutligen med 4–1.

Västervik tappade ledningen och föll med 2–1 hemma mot Karlskrona efter mål av Viktor Grahn och Matt Carey. Med fyra minuter kvar räddade Arvid Holm en straff och avgjorde matchen.