Klassiskt pengatrick lyfte Djurgården

avTomas Ros

KARLSTAD. En sjunde avgörande semifinal.

Då tog veteranerna i Djurgården till ett beprövat trick och slängde upp tusenlappar på ”vita tavlan” som en morot till laget.

– Det blir mycket till lagkassan. Kostade mig 4 000, men det är det värt, säger Niclas Bergfors.

Djurgården valde att åka tidigt till Karlstad på skärtorsdagen.

Ett sätt att undvika Stockholmstrafiken och få lite lugn och ro i Karlstad inför matchen.

Det gick sådär.

Påsktrafiken startade tidigare än Dif hade förväntat sig.

Det blev stressigt inför matchen, trots den noggranna planeringen.

Men ett beprövat trick gav energi till spelarna.

Inför matchen valde tränaren Robert Ohlsson att slänga upp en morot till killarna. Han skrev upp ”RO 5 000 kronor” på den ”vita tavlan” i omklädningsrummet och många hängde på. Bland annat forwarden Niclas Bergfors som tog rygg på sin tränare.

”Det var värt det”

Det är ett klassiskt sätt att hjälpa ett lag och extremt invävt i hockeykulturen. Om laget vinner så skänker spelarna och ledarna beloppet man präntat ned till lagkassan och pengarna går till en lagfest eller en resa till varmare breddgrader.

– Ja, det var det värt. Jag har aldrig vunnit något som senior och nu har jag chansen. Det kändes tungt i början, men vi kom tillbaka och det är jag nöjd med, säger Niclas Bergfors efter 4–1-segern, som innebär att Djurgården är klart för SM-final.

Tränaren Robert Ohlssons imponerande 5 000 kronor förvånade nog en del. Ovanligt att en ledare saftar på så till lagkassan, som kanske inte kommer honom till gagn.

Men assisterande tränaren Stefan Nyman reder ut begreppen.

– Han har säkert en bonus om han tar laget till final. Det blir en win-win-situation för honom, säger han från katakomberna i Löfbergs Arena.

1 av 4 | Foto: ANDREAS BARDELL
ARTIKELN HANDLAR OM