Andra raka segern för Skellefteå

Publicerad 2019-09-17

Skellefteå var klassen bättre än Färjestad och vann rättvist med 3–1.

Storspel av hemmamålvakten Gustaf Lindvall och Färjestads darriga försvarsspel präglade matchen.

Tippade topplaget Färjestad förlorade premiären mot Örebro och det var ett revanschsuget Karlstadlag som kom till spel på bortais.

Men det såg inte mycket bättre ut den här gången.

Efter en darrig matchinledning med mängder av missade passningar från båda håll var det hemmalaget som tog ledningen mitt i den första perioden.

Lindström satte 1–0

Skellefteåjubel efter 18-årige Albin Sundsviks 3–0-mål i segern mot Färjestad.

Arvid Holm debuterade i Färjestadsmålet och tvingades släppa in sitt första SHL-mål från Joakim Lindströms klubba efter 13.59 i öppningsperioden.

Förspelet var Philip Brobergs. Skellefteås 18-årige superlöfte gjorde en mäktig uppåkning, följd av en misslyckad snurrfint. Men han behöll pucken och hittade en omarkerad Joakim Lindström bakom målet. Skellefteåstjärnan kunde ostörd åka in framför målet och göra 1–0 för hemmalaget.

Efter omspolningen höjdes spelkvalitén och Skellefteå tog över initiativet. 2–0 kom mitt i perioden genom Tom Pyatt som enkelt kunde lyfta in en retur i powerplay. Kanadensaren har 445 NHL-matcher och 43 mål på sitt cv. Nu kom första fullträffen i SHL.

Precis som i premiären hade Färjestad stora problem i egen zon även i den här matchen. 3–0 kom efter 16.27 i den andra perioden genom 18-årige Albin Sundsvik som fick stå tämligen ostörd och vispa in passningen från Jonatan Berggren.

Lindqvist reducerade

I offensiv zon är Färjestad betydligt skarpare och när laget fick numerärt i slutet av mittenperioden kom den helt nödvändiga reduceringen till 1–3 genom lagets vassaste målskytt Michael Lindqvist.

Men målet hjälpte ändå inte.

Medan unga Skellefteå fick igång sitt spel allt mer ju längre matchen led fortsatte Färjestad att agera tveksamt och utan skärpa.

Laget har tippats som en guldkandidat men står fortfarande på noll poäng efter två omgångar med nio insläppta mål.

För Skellefteå ser det ljusare ut. Laget vimlar av talanger och i den här matchen visade man stundtals ett spel som var nästan lika bra som under guldåren.