Donald Brashear får vänta på SHL-debut

Uppdaterad 2019-07-02 | Publicerad 2014-11-27

HV71 tog revansch på Modo efter två förluster tidigare i höst.

Smålänningarna vann efter straffar med 3–2 borta mot Örnsköldsvikslaget, där omskrivne Donald Brashear inte spelade.

Modo gjorde ju en av svensk hockeys mest överraskande och omskrivna värvningar, när klubben kontrakterade den gamle NHL-slagskämpen Donald Brashear, 42, på tisdagen.

Fortfarande under matchdagen hävdade Modoledningen att den hoppades att Brashear skulle bli spelklar till torsdagskvällen, men så blev det inte. På så kort tid är det svårt att hinna få arbetstillstånd.

Hälften så gammal

Möjligen kan Brashear bli spelklar till Modos hemmamatch på lördagen mot Luleå, men mer sannolikt är att han blir det kommande vecka.

Däremot spelade inte ens hälften så gamla supertalangen William Nylander, 18, i Modo efter att ha missat förra matchen.

Nylander bildade som vanligt hemmalagets bästa kedja med Per-Åge Skröder och Adrian Kempe – och trion stod för rena mönsteranfallet innan Nylander kunde skicka in 1–0 i tom kasse redan efter 3.31.

I en jämn, svängig och rolig match fyllde en annan Modoungdom, Carl Grundström (ännu inte 17 fyllda), på med 2–0 tidigt i andra perioden.

HV kom dock igen, Kevin Fiala dundrade in 2–1 sedan HV rullat upp Modo i powerplay, och Erik Christensen kvitterade strax före andra paus efter en kontring.

En straff i mål

Spelet blev mer avvaktande i tredje perioden och båda lagen såg ut att vara rädda om poängen de hade när de gick in i den.

HV hade en jättechans i mitten av perioden, men Modos målvakt Adam Reideborn räddade ensam med Patrik Carlsson.

Det hela gick till förlängning, där krislaget Modo – fem förluster på de sex matcherna före torsdagskvällens – hade bästa chanserna att avgöra, bland annat ett powerplay, men straffar fick avgöra.

Där var HV71 vassast, Erik Christensen avgjorde på sjunde straffen – den enda som gick i nät.