Lundqvist imponerade: ”Jag är nöjd”

Publicerad 2019-09-25

NEW YORK. Henrik Lundqvist är på väg att varva upp ordentligt inför sin femtonde NHL-säsong.

Han stod för en riktigt solid insats när New York Rangers i natt tog försäsongens första seger hemma mot grannen Islanders.

– Det var skönt att få en sån här match under bältet innan allvaret börjar, säger han till Sportbladet efter 3-1-segern.

Rangers svenske målvaktsikon stod bara halva vänskapsderbyt på Madison Square Garden – helt enligt planerna fick Alexandar Georgiev ta över tio minuter in i andra perioden.

Men han  såg pigg ut under sin halvtimme, stoppade samtliga tretton skott han fick på sig och stod stundvis för bländande ögongodis - som när han tvingades till tre benparader i rad i en sekvens i första perioden.

Så han verkar redo för ännu en sex månader lång grundseriesvängom, Lundqvist.

”Jag är nöjd”

– Jo, det kändes bra idag. Vi spelade mycket tajtare som lag. Vi har snackat om några saker vi behövde rätta till och det gjorde vi, säger han.

– Och ja, jag är nöjd själv också. Jag har jobbat på vissa detaljer och tycker att de satt bättre. Det var skönt att få en sån här match under bältet innan allvaret börjar,

Annars handlade det mesta om rysk konfekt denna afton på Garden.

Artem Panarin gjorde två av målen – det första på rasande snygg assist från Pavel Buchnevich – och rookien Vitali Kravtsov det andra.

Jordan Eberle stod för tröstmålet för ett Islanders som spelade andra matchen på ett dygn och därför hade lite svårt att komma upp i normal standard.

Dallas vann med 2–1 borta mot regerande mästarna St. Louis och svenske vackstjärnan John Klingberg gjorde mål.

Jakob Silfverberg hade en lyckad kväll när Anaheim slog San Jose med 4–1. Gästriken svarade för ett mål och en assist. Även Rickard Rakell och Isac Lundeström noterades för varsin assist.