Borta mot Färjestad prickade han in segermålet för Djurgården.

– Den satt bra i krysset, säger Axelsson till C More.

Djurgården blev fullständigt överkörda av Örebro i går.

Det var nog därför få som trodde att de skulle vinna borta mot Färjestad i dag, ett lag som de inte hade besegrat på bortaplan på fem raka försök.

Men Djurgården tog ledningen i den första perioden när 17-årige Jonathan Lekkerimäki påpassligt fick in pucken efter att den hade satsat via sargen och in bakom Dominik Furch.

– Jag kom direkt från båset och stack på på kassen direkt och så var det bara att trycka dit den. Jag missade den först så det var skönt att den gick in, sa Lekkerimäki till C More.

Axelsson matchhjälte

Knappa fem minuter in i tredje perioden kvitterade hemmalaget när Linus Johanssontryckte in sitt tionde mål för säsongen.

Men det här var Djurgårdens match. Med 1,25 kvar prickade Dick Axelsson in sitt första mål i sin fjärde match sedan återkomsten till hockeyrinken.

– Den satt bra i krysset. Det är skönt att få lite revansch efter gårdagen, säger Axelsson till C More.

Med en sekund kvar fastställde Tim Söderlund slutresultatet till 3–1 i tom målbur och tre poäng till Djurgården.