St. Louis Blues gjorde mål på fyra första skotten

Då hyllades Mattias Ekholm för sitt spektakulära mål.

– Han har varit otrolig i vinter, säger skarpskytten Zach Hyman.

När superstjärnan Connor McDavid var borta gjorde Edmonton Oilers en av sina bästa matcher för säsongen.

Hemma i Alberta körde de över regerande mästaren Vegas Golden Knights med 5–1.

Mattias Ekholm gjorde 2–0-målet i den andra perioden när han fick fullträff på ett slagskott upp i krysset från tekningspunkten.

33-åringen fostrad i Mora har utvecklas sitt offensiva spel sedan han kom till Edmonton Oilers under förra säsongen och nämns nu som en kandidat till Norris Trophy som ligans bästa back.

Ekholm slog till när McDavid var borta.

Personligt rekord

Elva mål är ny personligt rekord i karriären, i Nashville Predators säsongen 2017/2018 och Brynäs säsongen 2010/2011 gjorde han tio mål.

När det gäller Connor McDavid meddelar klubben att det mest handlar om att tänka långsiktigt inför slutspelet.

– Vi saknade den bästa spelaren i världen och kunde inte försöka ersätta honom, Alla i laget var tvungna att höja sig ett snäpp och spela bättre, kollektivt var det var en av våra bästa matcher för säsongen, säger forwarden Zach Hyman som gjorde sitt 53:e mål för säsongen och ligger trea i den totala skytteligan.

Connor McDavid ligger trea i poängligan med 130 poäng (31 mål och 99 assist) på 74 matcher, efter Nathan MacKinnon på 137 poäng och Nikita Kutjerov på 139 poäng.

Mattias Ekholm har totalt gjort 44 poäng på 75 matcher med sina 33 assist och ligger sexa i den interna poängligan före bland annat Evander Kane.

St. Louis Blues jagar desperat en plats i Stanley Cup-slutspele, då gjorde laget mål på sina fyra första skott mot Chicago Blackhawks.

Alla de fyra målen kom inom första 6.59 minuterna i inledningen av matchen och visade vägen till 5–2-segern i Missouri.

Jordan Kyrou gjorde de två första målen, Torey Krug det tredje målet och Zachary Bolduc det fjärde målet.

– Det gick ganska snabbt. Jag fattade inte att det var på de fyra första skotten. Någon berättade för mig om det efter matchen, säger Zachary Bolduc.

Vancouver Canucks förlorade mot Arizona Coyotes med 4–3 efter efter förlängning i British Columbia.

I slutet av den tredje perioden hämtade hemmalaget upp ett 3–1-underläge, Nils Höglander spelade fram Conor Garland till reduceringen och Elias Pettersson gjorde kvitteringen efter nio mållösa matcher.