Ny genomklappning av Leksand

Uppdaterad 2023-08-12 | Publicerad 2023-08-11

STRÖMSTAD. Leksand tappade tvåmålsledning genom att släppa in fyra mål på knappt åtta minuter.

Viktige stjärnbacken Anton Lindholm haltade kraftigt ut i omklädningsrummet efter att ha täckt ett skott.

Första perioden mot Frölunda i Strömstad blev en mardröm.

På torsdagskvällen blev Leksand överkört av Färjestad med 3–0, en segermarginal som borde blivit större.

Dagen efter mot Frölunda inledde Leksand piggare med 2–0 efter 3.47, genom mål av Oskar Lang och Arvid Eljas.

Sedan tappade Leksand spelet totalt och Frölunda gjorde fyra snabba mål av Linus Öberg, Jere Innala, Nicklas Lasu och Max Friberg.

Det var 24-årige nyförvärvet Filip Larsson från Kristianstad som fick sin första chans i Leksand-målet.

– Vi gjorde ändå en bättre match än mot Färjestad. Vi fick en kanonstart, men sedan var det några mörka minuter där det smäller bakåt. Det får vi också lära oss av för att spela konsekvent i 60 minuter, säger kaptenen Patrik Zackrisson.

Anton Lindholm, arkivbild.

Omfattande skadelista

Anton Lindholm hjälptes ut i mitten av första perioden och utgick i matchen, det var oroande scener för Leksand-supportrarna.

Enligt de första rapporterna till Sportbladet handlade det ändå mest om en säkerhetsåtgärd.

Leksand fick efter det tvingas fortsätta matchen med fem backar på isen.

Sedan tidigare har Leksand en lång skadelista med nyckelspelarna Max Veronneau, Justin Kloos, Matt Caito och Martin Karlsson.

Dessutom saknas huvudcoachen Björn Hellkvist som återhämtar sig efter en hjärnoperation på grund av Parkinsons sjukdom.

– Det är perfekt för oss att åka hem och jobba på de detaljerna där vi ligger efter. Vi måste ta tag i det på en gång. Även om vi har många borta så är det viktigt att vi sätter grunderna och spelet. Det är ändå inte lika allvarligt nu som det blir senare, säger Patrik Zackrisson.

Pigga nyförvärv i Frölunda

I den andra perioden blev Jere Innala tvåmålsskytt när han fatställde slutresultatet till 5–2.

I Frölunda vilade Christian Folin och Malte Strömwall har ännu inte anslutit till laget.

Bland de sex nyförvärven var det Gustav Rydahl, Carl Klingberg och Linus Öberg som imponerade mest med att se spelsugna ut.

I den tredje perioden utgick Gustav Rydahl utan att det såg ut som att det hänt något.

På lördagseftermiddagen blir det final i Strömstad Hockey Classic mellan Frölunda och Färjestad.

Timrå imponerade när de körde över Ässet med 4–1 i turneringen i Tammerfors.

Kedjan Jonathan Dahlén–Anton Lander–Filip Hållander skapade chanser matchen igenom.

Målen gjordes av Anton Lander, Filip Hållander, Elmeri Eronen och Per Svensson.

Nu väntar hemmaklubben Ilves i finalen på lördagseftermiddagen.

I Oskarshamn var det nyförvärven som utmärkte sig när Linköping besegrades med 6–3 i Visby.

Logan Hutsko gjorde två mål och två assist, Viktor Lodin gjorde ett mål och två assist, Gustaf Westlund och Oscar Engsund gjorde varsitt mål.

Dessutom fick nyförvärven Nick Olesen och Oskar Asplund varsin assist.

Enda spelarna som gjorde poäng och inte är nyförvärv var Hynek Zohorna med ett mål och Patrik Karlkvist med en assist.

Kedjan Logan Hutsko–Hynek Zohorna–Viktor Lodin gjorde fyra av de sex målen.

I Linköping gjordes målen av Fabian Wagner, Broc Little och Patrick Russell.

Prestigevärvningen Remi Elie spelade inte de sista bytena och såg ut att ha ont när han lämnade isen.

Luleå förlorade DM-finalen borta mot Piteå med 7–6, efter att Hockeyettan-laget fått handikappet 6–0 och gjort segermålet med drygt två minuter kvar.

Brendan Shinnimin och Pontus Andreasson gjorde två mål vardera, Oscar Eklind och Juhani Tyrväinen gjorde varsitt mål.