Sjunde raka för Skellefteå

Uppdaterad 2017-01-25 | Publicerad 2017-01-24

HV71 bombarderade Skellefteå med hela 17 skott och gick upp i en 2–0 ledning i första perioden.
Men trots det lyckades Skellefteå vända och vinna med 3–2 och tog därmed sin sjunde raka seger.
– Det var inte vår bästa match, men vi hittade ett sätt att vinna, säger Bud Holloway.

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i Skellefteå under tisdagskvällen. Hemmalaget Skellefteå hade inför matchen sex raka segrar och bara förlorat en enda match på det nya året. HV71 var inte mycket sämre med fem raka segrar – dessutom med fyra raka skalper på bortaplan.

HV71 visade också direkt varför man varit så lyckosam på bortaplan senaste tiden. För redan efter första nedsläpp satte bortalaget största tryck mot

Skellefteås något vingklippta backuppsättning – och det gav resultat.
För när första perioden var över hade HV71 bombarderat Skellefteåmålvakten Joni Ortio med 17 skott mot mål – och gått upp till 2–0.

”Gjorde vad jag kunde”

– Jag gjorde vad jag kunde för att hålla oss kvar i matchen. HV71 forecheckade som galningar och vi hade stora problem med det och hade tur som bara låg under med två mål efter första perioden, säger Joni Ortio till TT efter matchen.

Där och då såg det ut som att HV71 skulle bryta Skellefteås vinstsvit – men hemmalaget ville annat. För i andra perioden reducerade Skellefteå när Johan Alm stod för säsongens första mål.

– Skönt, det var ett viktigt mål för mig och laget, säger Johan Alm.

Besviken matchhjälte

Och i början av tredje perioden kvitterade först stekhete Pär Lindholm och bara minuter senare fullbordade Adam Pettersson vändningen. Båda målen inspelade i powerplay.

Trots segern var det efter matchen en besviken matchhjälte i intervjun med C More.

Även Bud Holloway, som stod assisterade till två av målen, var inne på samma linje.

– Det var inte vår bästa match, men vi höll oss positiva och hittade ett sätt att vinna. Vi är tacksamma att vi klarade det, säger Bud Holloway efter matchen.