Messi skadad mot Las Palmas

Publicerad 2015-09-26

Barcelonas möte med Las Palmas började med en mardröm.

Lionel Messi fick kliva av planen redan efter åtta minuter med en knäskada och föras till sjukhus.

Anfallaren blir borta sex till åtta veckor, skriver klubben på sin hemsida.

Tre minuter in i matchen mellan Barcelona och Las Palmas blev Barça-stjärnan Messi liggandes på planen med tydlig smärta i sitt vänstra knä efter vad som som ut som en vridning av knät.

Argentinaren reste sig upp och försökte fortsätta matchen, något han lyckades med i några minuter utan att vara 100 procent.

Förd till sjukhus

Men efter åtta minuter gjorde det för ont. Messi satte sig ner och signalerade för byte medan han höll sig för sitt knä och grimaserade.

Messi fördes till sjukhus för tester som visade att han skadat ett ligament i sitt vänstra knä. FC Barcelona skriver på sin hemsida att Leo Messi väntas bli borta i sex till åtta veckor.

Suárez gav Barça ledningen

Messi ersattes av Munir och i den 24:e minuten lyckades Barcelona ta ledningen genom Luis Suárez som vackert nickade in en kross från Sergi Roberto. Suárez kunde även enkelt skjuta in 2–0 efter 54 minuter efter en fin passning av Munir.

Neymar fick en gyllene chans att utöka ledningen på straff – men sköt högt över. Las Palmas reducerade i slutminuterna, men lyckades inte få in en kvittering.