Publicerad 2017-08-05

Säker hemmaledning och 2–0 i halvtid.

Då klev Issam Jebali fram och räddade en poäng för Elfsborg borta mot Örebro.

– Kul att vi kan åka hem med en poäng, säger anfallaren till C More.

Han hade inte gjort mål sedan maj månad, men i dag lossnade det äntligen för Issam Jebali.

Elfsborg var illa ute borta mot Örebro och låg under med 2–0 efter en spelad halvlek .

Johan Mårtensson visade hemmalaget vägen på Behrn arena och placerade in bollen efter nio minuter.

Och precis innan halvtidssignalen slog ÖSK till på nytt. Bollen gick på handen på mittbacken Joakim Nilsson och Nahir Besara klev fram och satte den efterföljande straffen säkert, högt till vänster.

Stabil 2–0-ledning för hemmalaget alltså, men Elfsborg gav sig inte.

Bortalaget fick en perfekt start i andra. Michael Omoh satte in en axel mot axel mot Simon Lundevall och domaren Andreas Ekberg blåste straff.

Issam Jebali stegade fram och tryckte in bollen hårt in i nätmaskorna, lågt till vänster. Hans första mål sedan den 28 maj när Elfsborg spelade 1–1 mot IFK Göteborg.

”Känns onödigt”

– Jag försöker alltid att sätta bollen lågt längs marken. Det var blött också så då går det fort och det blir svårt för målvakten att ta bollen, säger Jebali till C More.

Men det skulle komma mer från den 25-årige tunisiern.

I den 81:a minuten hamnade en studsande boll hos Jebali efter en hörna. Anfallaren drog till direkt och satte bollen lågt bakom Oscar Jansson vid bortre stolpen.

Trots flera bra chanser åt båda håll blev det inga fler mål utan lagen fick nöja sig med delad pott.

Resultatet var dock inget ÖSK-tränaren Alexander Axén verkade överdrivet nöjd med.

– Det känns väldigt onödigt. 2–2-målet kommer från ingenstans. Det kändes jobbigt. Det var en onödig straff på första målet också, säger han.