Gör mål med sista sparken - sen spårar det

Publicerad 2017-05-19

Emmanuel Bourgaud, 29, skrev historia i kväll.

I den 96:e minuten skickade han upp Amiens SC till Ligue 1 och fick alla att spåra ut - inklusive kommentatorn.

Staden Amiens är i fokus i Frankrike.

Emmanuel Macron, som är född i Amiens, vann nyligen det franska valet. I kväll spelade Amiens SC en avgörande match mot Reims och presidenten uppges ha blivit inbjuden till matchen som skulle kunna förändra hela deras 116 år långa historia.

Avgjorde på stopptid

Om Macron var där eller inte får vara osagt. Men det blev en historisk kväll.

Aboubakar Kamara gav Amiens ledningen efter en knapp kvart. Då kändes allting bra i bortalaget. Men Reims kvitterade. I den 62:e minuten kom 1–1.

Sedan jagade Amiens SC ett segermål. Men det såg länge ut att bli ett poängtapp. Domaren Jerome Brisard lade till fem minuter, och när klockan hade passerat 95 minuter kom det förlösande målet.

Oualid El Hajjam nickade in bollen till Emmanuel Bourgaud. 29-åringen, som knappt hade varit på planen i en kvart, lät bollen studsa två gånger innan han sköt in 2–1. Ett mål som betyder att Amiens SC för första gången är klart för spel i Ligue 1.

Firade galet

Bourgaud sprang mot kanten och kastade sig ned på gräset. Det blev en stor hög med spelare eftersom flera spelare från bänken rusade in på planen direkt efter segermålet. Kommentatorn var också helt galen, han bara skrek efter att bollen gick i mål.

Strasbourg vann Ligue 2 och följer med Amiens upp till Ligue 1. Troyes slutade på tredje plats och får kvala om en plats till franska högstaligan.