Seger för Seger mot Fischers Wolfsburg

Publicerad 2017-03-23

Nilla Fischers Wolfsburg hoppas på revansch för förra årets finalförlust när man ställs mot Caroline Segers Lyon redan i kvartsfinalen i Champions League.

Men efter 0–2 på hemmaplan ser det tufft ut att ens ta sig vidare för det tyska laget.

Wolfsburg har alltid nått final eller semifinal i Champions League. Men nu är läget inför returen mot Lyon på bortaplan minst sagt svårt.

Mötet mellan de två storlagen, en repris på fjolårets final, saknade inte chanser i den första halvleken. Caroline Seger spelade från start för Lyon och var nära att få se sin nya mittfältskollega Alex Morgan göra 1–0, men bollen gick i stolpen.

Målvaktstavla

I stället dröjde det till den 62:a minuten innan Lyon fick in ledningsmålet.

Camille Abily slog en frispark från vänster som seglade över Wolfsburgs Almuth Schult, som helt missbedömde situationen i målet. Tolv minuter senare var det dags igen. Dzsenifer Marozsan klev fram, gjorde sin spelare och sköt in 2–0 lågt i målvaktens högra hörn.

Seger för Asllani

Även Manchester City har ett amerikanskt nyförvärv som presenterade sig i Champions League-sammanhang. Carli Lloyd, utsedd till världens bästa spelare de senaste två åren, har fått en smakstart i sin nya klubb.

I bortamötet med Fortuna Hjørring gjorde hon matchens enda mål och satte City i ett bra läge att ta sig vidare till semifinal. Kosovare Asllani startade matchen för Manchester City, men byttes ut i den 67:e minuten.

Mötet mellan Bayern München och Paris Saint-Germain slutade 1–0 efter att nederländskan Vivianne Miedema avgjort i den 72:a minuten. Vinnaren i den kvartsfinalen ställs mot vinnaren av Rosengård och Barcelona, där Rosengård har en tuff uppgift framför sig i att hämta upp 0–1 från onsdagens hemmamatch.