I Lima firades det rejält.

Argentina fick en mardrömsstart mot Ecuador, men Lionel Messi sköt laget till VM med ett hattrick.

Desto mer dramatiskt i tre andra matcher: Brasilien–Chile, Paraguay–Venezuela och Peru–Colombia – där det till slut stod klart att Brasilien, Uruguay och Colombia knep VM-biljetterna.

Svag insats av Chile

Chile, som hade möjligheten att gå till VM vid en uddamålsförlust med tanke på förutsättningarna under sista kvarten, tryckte fram laget i slutskedet och ville ha straff efter en hörna.

Men i stället slutade det med att Gabriel Jesus satte 3–0 i öppet mål efter att Chiles målvakt Claudio Bravo gått upp på hörnan.

Förlorade mot jumbon

Paraguay hade också en ypperlig chans att spela till sig en VM-biljett. Ett segermål hemma mot jumbon Venezuela hade skickat landet till Ryssland, men i stället blev det ett baklängesmål när Yangel Herrera avgjorde matchen i 84:e.

Bara minuter efter målet blev det stökigt. I bråket fick både Paraguays Gustavo Gomez och Venezuelas Angel Wilker rött kort.

Slutade anfalla

Matchen mellan Brasilien och Chile blåstes av några minuter före kvalmötet mellan Peru och Colombia. När spelarna i Peru och Colombia fick reda på att Chile hade förlorat slutade lagen gå till anfall. Peru rullade runt bollen i några minuter innan domaren blåste av.

Efter slutsignalen firade samtliga spelare och supportrar. Resultatet innebär att Colombia är klart för VM, medan Peru får spela playoff mot Nya Zealand.