Napoli knappade in på Juve – Ingelsson målskytt för Udinese

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-04-18

Svante Ingelsson har för första gången nätat i Serie A.
Men målet blev betydelselöst då Napoli vann matchen mot Udinese med 4–2.
I och med Neapellagets seger är man nu bara fyra poäng bakom Juventus som spelade oavgjort borta mot Crotone.

Det blir en oväntat dramatisk avslutning på årets Serie A. För på onsdagskvällen tappade tabellettan Juventus oväntat poäng borta mot Crotone, samtidigt som tvåan Napoli vände och vann mot Udinese.

Det mest anmärkningsvärda från svensk synvinkel från den sist nämnda matchen var att 19-årige Svante Ingelsson gjorde sitt första Serie A-mål.

Tung formkurva

Det var tio minuter in i den andra halvleken som den förre Kalmar-spelaren bredsidade in ett inlägg från Francesco Zampano till ledning 2–1.

Men via tre mål på drygt tio minuter kunde Napoli vända och vinna matchen. Med kvällens nederlag inräknat har nu Udinese tio(!) raka förluster.

Juventus i sin tur fick bara fick med sig en poäng från bortamötet med Crotone. Alex Sandro gav de svartvitrandiga ledningen efter en kvart, men Simy kvitterade i mitten av den andra halvleken.

I och med poängtappet väntar nu en högdramatisk avslutning på Serie A. Fyra poäng skiljer mellan Juventus och Napoli som dessutom möts i Turin på söndag.