El Kabir sänkte MFF med drömmål

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-07-04

Fyra mål av holländaren

Mjällbys anfallsess Moestapha El Kabir var kung i cupmatchen mot Malmö med fyra mål och ett präktigt drömmål. Blekingarna är klara för kvartsfinal mot Örebro efter 4-1 på Swedbank Stadion.

Malmö FF

El Kabir, holländare med marockanskt påbrå, gav Mjällby ledningen i den första halvleken, men det är 2-0-målet från inledningen av den andra som publiken lär komma ihåg.

På offensiv planhalva fick han bollen felvänd, tog ned bollen på bröstet, och vände sig om och drog en projektil som seglade in i Dusan Melichareks vänstra kryss.

Ofere blev utvisad

Den vikarierande MFF-målvakten stod för långt ut vid skottillfället och var utan chans på skottet.

Men El Kabir var långt ifrån klar med målskyttet. Kort efter drömmålet gjorde han 3-0 och såg ut att ha dödat matchen.

Ett mål från Guillermo Molins gav emellertid skåningarna viss kontakt. När Edward Ofere visades ut med tjugo minuter kvar blev uppgiften dock för tuff.

Mardröm för Malmö-försvaret

El Kabir utnyttjade ytorna och sprang igenom och gjorde 4-1 med tio minuter kvar. Fyra mål från El Kabir alltså. Malmö-försvaret lär drömma mardrömmar om den snabbe anfallaren som har sänkt laget två gånger den här säsongen.

Vårmötet i allsvenskan på Strandvallen slutade som bekant 4-2 efter två tidiga El Kabir-mål.

Den här gången blev det 4-1. Mjällby får möta Örebro i kvartsfinal.