Egypten tog tredje raka

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-20

Regerande mästarlaget Egypten tog tredje raka segern i Afrikanska mästerskapen och fick sällskap till kvartsfinal av Nigeria från grupp C. Därmed motsvarande de två lagen favoritförväntningarna. Egypten avslutade gruppspelet med 2–0-seger över Benin sedan laget avgjort tidigt med båda sina mål under de första 23 minuterna genom Ahmed El Mohamady Emad Moteab. Egypten har vunnit mästerskapen sex gånger och jagar sin tredje titel i rad.

målskytt Ahmed El Mohamady.

Nigeria vann över Mocambique med 3–0 sedan Peter Odemwingie gjort två mål under de tre första minuterna av andra halvlek. Obafemi Martins spikade slutsiffrorna i 86:e minuten. Nigeria kom till spel utan Evertonbacken och lagkaptenen Joseph Yobo som åkte på en skada i knäsenan i förra matchen mot Benin och nu ser ut att missa resten av turneringen. En rejäl försvagning för "Superörnarna".

– Han har röntgats och resultatet är att han blir borta i två veckor. Han stannar i truppen, men det är inte troligt att han spelar mer i turneringen, sade Taiwo Ogunjobi i det nigerianska fotbollsförbundet.