Galen avslutning i Nations League-gruppen

Publicerad 2018-11-19

Tyskland var på väg mot en efterlängtad seger.

Då kom kollapsen.

Nederländerna hämtade upp 0–2 till 2–2 – och vinner därmed sin grupp i Nations League.

Joachim Löw och hans Tyskland har ett uselt fotbollsår bakom sig. Man gjorde brakfiasko i VM där man slogs ut redan i gruppspelet och har sedan haft fortsatt kräftgång i Nations League.

När Nederländerna besegrade världsmästarna Frankrike med 2-0 i fredags stod det klart att ”Die Mannschaft” hamnar sist i gruppen och åker ur A-divisionen.

Drömstart för Tyskland

I kväll spelades den sista gruppspelsmatchen, mellan just Tyskland och Nederländerna.

Tyskarna hade ingenting att spela för, förutom sin egen heder. Nederländerna behövde minst oavgjort för att snuva Frankrike på gruppsegern.

Efter 20 minuters spel stod det 2-0 – till Tyskland.

Timo Werner och Leroy Sané gjorde varsitt mål och tyskarna såg ut att gå mot en efterlängtad seger.

Så blev det inte.

Sen comeback

I den 85:e minuten reducerade Quincy Promes – och i den 91:a minuten klev Liverpools mittbacksbjässe Virgil van Dijk fram och tryckte in 2-2, vilket blev slutresultatet.

Det innebär alltså att Nederländerna vinner gruppen och får en plats i nästa års slutspel av Nations League.

För Tyskland innebär förlusten att man riskerar att försvinna från den första till den andra seedningsgruppen i EM-kvalet. För att det inte ska hända krävs att Polen förlorar mot Portugal i morgon, tisdag.