Walker ordnade segern för Manchester City

Publicerad 2018-09-01

Manchester City tog säsongens tredje trepoängare.

Det kan de tacka Kyle Walker för.

Högerbacken sänkte Newcastle hemma på Etihad Stadium.

Förra helgen fick Manchester City nöja sig med en poäng, då de enbart fick 1–1 mot nykomlingen Wolverhampton.

På lördagen växlade de regerande mästarna in på vinnarspåret igen. Hemma på Etihad Stadium besegrades Newcastle med 2–1.

Redan efter åtta minuters spel såg Raheem Sterling till att ge Manchester City ledningen. Benjamin Mendy hittade ut till Sterling, som skar in i straffområdet och vinklade in bollen i bortre hörnet.

Kvitterade efter en halvtimme

Trots det blev det ingen promenad i parken för Manchester City.

Efter en halvtimmes spel kunde nämligen Newcastle kvittera. Gästerna spelade sig upp från eget straffområde. Ute från vänsterkanten kunde Salomón Rondón till slut spela in bollen till en framstörtande DeAndre Yedlin som vräkte in 1–1 bakom Ederson i City-målet.

Det oavgjorda resultat stod sig halvleken ut, men tidigt i den andra skulle Manchester City avgöra tillställningen.

Två poäng efter Liverpool

Kyle Walker fick i den 52:a minuten bollen strax utanför Newcastles straffområde, gavs gott om tid att sikta in sig på och borrade in 2–1 nere vid stolproten.

Trots gott om chanser att utöka sin ledning - där Martin Dúbravka gång på gång stod i vägen - fick Manchester City nöja sig med en 2–1-seger.

I och med segern hakar Manchester City på Liverpool och Chelsea i toppen. Upp till tätduon, som vunnit alla sina fyra matcher, skiljer det två poäng.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se