Vände derbyt - firade med selfie

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-01-11

Lazio hade 2-0.

Det var innan Francesco Totti sagt sitt. Efter två mål, det sista ett riktigt konstmål – valde han att fira på sitt eget sätt: Med en selfie.

– Jag är inte van att ta selfies, men detta var ett speciellt tillfälle, säger han, enligt gazzetta.it.

Lazio tog ett tidigt grepp om söndagens Romderby, mycket tack vare unge Felipe Anderson, som till en början såg ut att bli söndagens stora derbykung.

I den 25:e minuten stod han för en briljant passning när han serverade bollen till Stefano Mauri, som styrde in 1-0 på volley. Fyra minuter senare slog den unge brasilianaren till själv när han satte 2-0.

Men Francesco Totti gjorde sitt 40:e Romderby och hade inte lust att låta någon annan stå i strålkastarljuset.

I början av den andra halvleken reducerade den 38-årige lagkaptenen med ett avslut från nära håll.

Och i den 64:e minuten var det dags igen – med ett läckert volleyavslut. Målet innebar Tottis elfte Romderby-mål, en tangering av Dino Da Costas målrekord.

Hur firar man det?

Totti hade kommit på en egen lösning och fick tag i en mobiltelefon genom en ledare.

Efter några knapptryck lyfte han upp telefonen i luften och knäppte av en selfie, inför fansen stora jubel.

– Jag är inte van att ta dem, men det var en speciellt tillfälle. Med den här selfien kommer alla att minnas det här målet, säger han.

Matchen slutade 2-2 och Juventus håller därmed undan för tabelltvåan Roma i tabelltoppen, med bättre målskillnad.