Frej bortaslog J-Södra

Publicerad 2018-02-18

Frej, som fick kvala för att hålla sig kvar i superettan ifjol, tog en imponerande bortaseger i Svenska cupen under söndagen.

Samtidigt vann Örebro planenligt mot division 1-laget Tvååker, och allsvenska nykomlingen BP besegrade Gefle.

Svenska cupens gruppspel drog vidare under söndagen, där Jönköpings Södra tog ledningen i matchen mot Frej redan i den 5:e minuten. Målskytten, nyförvärvet Erik Moberg från Viborg, knoppade vackert in en nick med skallen.

Kvitteringen skulle dock inte dröja. Efter tio spelade minuter fick Frej en målchans till skänks när J-Södra stod för en försvarstabbe. Alexander Jallow gjorde en slarvig hemåtpassning, Luca Gerbino Polo snappade upp bollen, höll ifrån sin försvarare och la in 1-1 intill den bortre stolpen.

Två stolpträffar för J-Södra

Frej tog därefter ledningen precis innan halvtidsvilan, efter att knappt ha rört bollen kvarten dessförinnan. Kostas Stavrothanasopoulos satte en retur i nätmaskorna efter att nyförvärvet från BP, Gerbino Polo, stått för ett hårt distansskott som Frank Pettersson inte lyckades få kontroll på.

I andra halvlek sen var Daryl Smylie riktigt nära att kvittera med kvarten kvar - men skottet tog i utsidan av stolpen. Minuten senare sköt även Jakob Orlov i stolpen för J-Södra.

Närmare än så kom inte Jönköping, utan Frej höll undan till seger mot det ex-allsvenska laget.

Tvååker, nykomlingen i division 1 som sensationellt tog sig till Svenska cupens gruppspel under ledning av Mattias Lindström, förlorade på hemmaplan mot allsvenska Örebro med 0–3.

Nahir Besara blev tvåmålsskytt, medan Kennedy Igboananike stod för öppningsmålet.

Allsvenska nykomlingen BP vann sin premiärmatch med 2–0 hemma mot Gefle. Gustav Sandberg Magnusson och nyförvärvet Bajram Ajeti stod för målen.