Erling Braut Haaland sänkte PSG

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre år i rad har PSG åkt ut i åttondelsfinal i Champions League.

Nu är Dortmund och Erling Braut Haaland, 19, på väg att skicka ut fransmännen en fjärde gång.

– Det är de här kvällarna man lever för, säger norrmanen efter att ha gjort båda målen i 2–1-segern.

En kollaps mot Barcelona 2017, förlust mot Real Madrid 2018 och en ny osannolik vändning av Manchester United i fjol, PSG:s facit i åttondelar i Champions League är beckmörkt.

Och 2020 ser ut att kunna utveckla sig till en ny fransk mardröm. En mardröm som framför allt stavas Erling Braut Haaland.

I höstas gjorde han åtta mål för Salzburg i gruppspelet och sedan Dortmund värvat honom har han fortsatt ösa in mål. Mot PSG satte han 1–0 i 69:e minuten när han påpassligt dök upp nära mål och tryckte in bollen.

Foto: Michael Probst / TT

17-åring och 19-åring i samarbete

Kylian Mbappé och Neymar skrämde sedan tillfälligt bort Champions League-spöket när de ordnande en kvittering med kvarten kvar.

– De är stjärnor, helt plötsligt smäller det till, säger Markus Rosenberg i Viasat.

Men 19-åringen från Norge var inte klar. Framspelad av 17-årige Giovanni Reyna fick han skottläge precis utanför straffområdet – och som han avlossade.

”Monster till fotbollsspelare”

Ett stenhårt skott rakt upp i taket bakom Keylor Navas som knappt hann reagera.

– Det är ett vidunderligt mål av ett monster till fotbollsspelare, säger Erik Niva i Viasat. 

– Helt ärligt, jag tänkte bara att jag skulle drämma till den och som tur var drämde jag den in i mål, säger Braut Haaland själv till Viasat om drömmålet.

Målet var hans tionde för säsongen och därmed delar han skytteligaledningen i turneringen med Robert Lewandowski. I sig ett CL-rekord för en spelares sju första matcher i Champions League. I Dortmund är det elfte målet på åtta matcher sedan flytten.

Returen spelas på Parc des Princes 11 mars.

Publicerad: