Gjorde mål från halva plan: ”Otroligt vackert”

Publicerad 2023-07-07

Rosengård låg under.

Då gjorde Olivia Holdt mål från halva plan.

– Det är otroligt vackert, konstaterar Viaplay-experten Pontus Kåmark.

Linköping slog Rosengård borta med 3–1. Matchens delikatess stod Rosengård för när de kvitterade till 1–1.

I den 37:e minuten skulle LFC-försvararen Emma Östlund slå upp en boll centralt, men den bröts av Rosengård-stjärnan Olivia Holdt.

Målvakten Cajsa Andersson, som hade deltagit i uppspelsfasen, befann sig utanför sitt straffområde, vilket Holdt uppmärksammade. Från halva plan tryckte hon av – och bollen flög i en hög båge hela vägen in i mål.

Kåmarks kritik

– Det är en riktig bjudning. Men det är otroligt vackert, säger Viaplays expert Pontus Kåmark.

Michelle De Jongh stängde matchen när hon rullade in trean för Linköping efter knappa timmen.

I och med segern går Linköping upp på andra plats sex poäng bakom serieledande Häcken. Rosengård ligger femma.

Häcken slog till slut Örebro – men det blev ingen promenadseger. I paus ledde gästerna med 1–0, och borde kanske fått straff när Maja Bodin kom fri och fälldes.

– För mig är det solklar straff. Jag ser inte hur domaren missar den. Jag fattar inte var han får att det är hörna ifrån, säger Örebros Emilia Pelgander i Viaplays sändning.

I stället kunde Häcken vända genom Anna Anvegård och Clarisa Larisey och vinna med 2–1.

Toppmötet mellan Hammarby och Piteå slutade mållöst. Båda lagen får se sig passerade av Linköping. Nu ligger Bajen trea och Piteå fyra.