Balotelli tillbaka med besked – målskytt mot VM-motstånd

Publicerad 2018-05-28

Mario Balotelli är tillbaka.

I sin första landskamp på fyra år behövde anfallaren bara 20 minuter på sig för att bli målskytt när Italien mötte VM-laddande Saudiarabien.

Därmed slutade Roberto Mancinis debut som förbundskapten med seger.

När Roberto Mancinis i förra veckan tog ut sin första trupp som italiensk förbundskapten till matcherna mot Saudiarabien, Frankrike och Nederländerna fanns till mångas förvåning Niceanfallaren Mario Balotelli med i truppen.

Senast den kontroverisella 27-åringen bar den italienska landslagströjan var för fyra år sedan när Italien förlorade mot Uruguay i VM-gruppspelet därmed missade avancemang till åttondelsfinalen.

Inleder mot Ryssland

I mötet mot Saudiarabien spelade Balotelli från start och tackade Mancini för förtroendet genom att bomba in ledningsmålet 21 minuter in i matchen. Efter timmen spelad blev han utbytt och fick från bänken se Andrea Belotti sätta 2–0 innna Yehya Al Shehri sedam reducerade med dryga kvarten kvar, men närmare än så kom inte Saudiarabien.

Yehya Al Shehri reducerade sedan med dryga kvarten kvar, men närmare än så kom inte Saudiarabien.

Saudiarabien inleder hela mästerskapet när de möter hemmanationen Ryssland den 14 juni på Luzhniki Stadion i Moskva.

Balotelli har nu gjort 14 mål på 34 landskamper.

I en annan del av Europa spelade Portugal 2–2 mot Tunisien efter att ha tappat en 2–0-ledning, Frankrike gjorde processen kort med Irland och segrade med 2–0 och Turkiet slog tillbaka Saman Ghoddos Iran med 2–1.

Ghoddos kom in med halvtimmen kvar att spela men hann inte sätta något större avtryck på matchen.