Sverige tappade ledning mot Brasilien

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-16

Oavgjort i andra matchen i U20-VM

Antonia Göranssons 1-0 blev inte matchvinnande när Sverige mötte Brasilien i dag i U20-VM i Tyskland.

Brasiliens Rafaelle kvitterade på straff i den andra halvleken och Sverige kan nu behöva ta poäng mot Nordkorea för att ta sig vidare från gruppen.

Den inledande VM-vinsten med 2-1 mot Nya Zeeland följdes upp av 1-1 mot Brasilien.

Men poängförlusten mot Brasilien kändes snöplig. Kristianstads Antonia Göransson, som gjorde två mål i öppningsmatchen, blev målskytt även mot Brasilien. Hon placerade snyggt in 1-0 i den 36:e minuten.

Gav bort en straff

I den andra halvleken fick brassorna en straffspark till skänks. Svenska målvakten Hilda Carlén missbedömde en situation, där bollen var på väg ut till inspark, och knuffade omkull en brasiliansk anfallare.

Rafaelle satte straffen säkert och gör nu fortsättningen i turneringen tuff för svenskorna.

På tisdag möter svenskorna Nordkorea i en viktig match i Augsburg. Laget vann sin öppningsmatch mot Brasilien, vilket gör att Sverige kan bli tvungna att ta poäng mot Nordkorea.