Cibicki målskytt – och skadad för Elfsborg

Publicerad 2019-02-08

Pawel Cibicki fortsätter att leverera för Elfsborg.

Leedslånet gjorde 1–0 mot Falkenberg, men lämnade planen skadad – och frustrerad – efter 23 minuter.

– Det var en rejäl smäll mot foten, men han borde kunna träna igen i mitten av nästa vecka, säger läkaren Matilda Lundblad.

IF Elfsborg

Under fredagskvällen presenterade Elfsborg ännu ett nyförvärv i lånet av mittfältaren Jonathan Levi från norska Rosenborg.

Sedan tidigare har Boråsklubben även anfallaren Pawel Cibicki på lån, i ett halvår, från Leeds.

Den tidigare Malmö FF- och J-Södraspelaren, som återförenats med tränaren Jimmy Thelin, gjorde mål direkt i Elfsborgs första match för säsongen i 1–2-förlusten mot New York RB under träningslägret i Florida.

Haltade av planen

Under fredagskvällens träningsmatch mot allsvenska nykomlingen Falkenberg på Borås Arena slog Cibicki till igen.

Efter nio minuter sköt 25-åringen in 1–0 för hemmalaget vid bortre stolpen ur högerposition.

Men en stund senare, efter 23 minuters spel, signalerade Cibicki för byte efter en smäll och klev haltande av planen.

Anfallaren kastade sina handskar i frustration och var besviken över att tvingas kliva av i förtid.

Elfsborg hade ett ganska klart spelövertag i en dryg timme av matchen utan att få till några ytterligare mål. I stället kunde Falkenbergs Edi Sylisufaj kvittera efter 64 minuter.

Spelet jämnade ut sig och 1–1 stod sig matchen ut.

Ingen fara med Cibicki

Elfsborg möter Hässleholm borta i första omgången av svenska cupen nästa söndag. Falkenberg inleder gruppspelet samma dag hemma mot Öster.

Efter matchen förklarade Elfsborgsläkaren Matilda Lundblad skadeläget kring Pawel Cibicki för Sportbladet:

– Han smällde ihop rejält med en annan spelare och fick ont i foten. Han kan stödja på foten och jag räknar med att han har ont någon eller några dagar till. Sedan borde han kunna träna igen någon gång under nästa vecka.

Behövs det några ytterligare undersökningar?

– Inte som det ser ut just nu. Inget verkar brutet. Jag kommer hålla kontakten med Pawel Cibicki och stämma av hur det känns, säger Matilda Lundblad. Om det inte skulle bli bättre, som jag tror, så får vi titta närmare på honom.