Oavgjort i första El Clásico-semifinalen

Uppdaterad 2019-02-07 | Publicerad 2019-02-06

Barcelona hade det mesta av spelet, men i chansväg var det en jämn match.

Real Madrids målskytt Lucas Vázquez höll däremot inte med om att 1–1 var ett rättvist resultat.

– Krysset lämnade oss med en bitterljuv smak i munnen, säger han.

När Barcelona och Real Madrid möttes i säsongens första El Clásico i slutet av oktober slutade det med en övertygande 5–1-seger för katalanerna – som dessutom saknade sin stora stjärna Lionel Messi.

I kväll ställdes giganterna mot varandra igen – i det som var den första av tre möten lagen emellan inom loppet av 23 dagar. Det var en helt annan historia än senast.

Var inte nöjd med resultatet

Men även i denna match var argentinske Messi en av huvudfigurerna. Mycket av förhandssnacket handlade om huruvida han skulle komma att starta eller inte. En timme innan matchstart bekräftades det att han skulle inleda kampen på bänken.

Han kom däremot in efter 63 minuter, men kunde inte ändra matchbilden något nämnvärt.

Det första av två semifinaler i Copa del Rey slutade oavgjort, 1–1. Hemmalaget Barça hade större bollinnehav, men i chansväg var det desto jämnare.

Trots att de flesta spelarna och ledarna var eniga om att det oavgjorda resultatet var rättvist och bäddar för en spännande och öppen returmatch på Santiago Bernabéu i Madrid den 27 februari ( spelas klockan 21.00) var inte Real Madrids målskytt Lucas Vázquez nöjd med resultatet.

– Krysset lämnade oss med en bitterljuv smak i munnen. Vi spelade en bra match och kontrollerade Barça på ett bra sätt. Vi var bättre och skapade fler chanser. Resultatet var inte rättvist, säger han enligt Marca.

”Han är stöttande och modig”

Lucas Vázquez blev målskytt redan efter sex minuter – han framspelades av Karim Benzema och kunde enkelt stöta in Reals ledningsmål.

Efter matchen hyllades han av sin tränare Santiago Solari.

– Han har några av de färdigheter som jag värderar mest. Han är stöttande och modig.

Även Barcelonas målskytt i matchen, brassen Malcom, fick en del beröm efter slutsignalen.

– Rent självförtroendemässigt var det bra för Malcom att göra mål, för han har inte fått så många spelminuter i år, säger hans lagkamrat Sergio Busquets efter matchen.