Smålänningarna besegrade i kväll Malmö i en hätsk drabbning.

Malmö fick tränaren Sören Åkeby uppvisad på läktaren – och två spelare utvisade.

– Vinner vi tar vi SM-guldet, sa en nöjd Kalmar-tränare, Nanne Bergstrand, till ppv.

En omdiskuterad situation var när MFF:s Ola Toivonen slog till brassen Cesar Santin i ansiktet.

Malmös undergång grävdes efter 26 minuters spel. Daniel Andersson visades ut (andra gula kortet) efter att ha rivit ner Viktor Elm, Kalmar fick straff och Cesar Santin satte kallt bollen i mål.

Malmös tränare Sören Åkeby protesterade så kraftigt mot domslutet att domaren Markus Strömbergsson valde att skicka upp honom på läktaren.

Med en man mindre hade Malmö svårt att stå emot. Tio minuter före paus chippade Rasmus Elm fram bollen till Patrik Ingelsten, som vann en duell med Anders Andersson och rullade in 2–0.

– Vi hade bra kontroll på matchen fram tills vi får en utvisning mot oss, säger Sören Åkeby, som väljer att slippa kommentera domarinsatsen, till TT.

Efter paus höll Kalmar undan och säkrade en viktig trepoängare i guldjakten.

– Sista 20 minuterna spelade vi av matchen och bevakade ledningen, säger Nanne Bergstrand till Canal plus.

Malmö fick ytterligare en spelare utvisad. Ola Toivonen kapade en Kalmarspelare och fick sitt andra gula kort. Kanske borde Toivonen ha fått det röda kortet tidigare i matchen då han slog till Cesar Santin när domaren inte såg.

I stället fick Santin gult kort då han tände till och knuffade till Toivonen som föll. En varning som kan bli dyrbar för Kalmar. Brassen Santin missar nästa match mot Örebro.

– Vi har klarat oss utan Cesar förut och det kommer vi göra nu med, sa Nanne Bergstrand.