Enkel 3–0-seger mot Hammarby i går.

Men borta mot Sundsvall blev Östersund i dag överkört.

På Norrporten Arena blev det klar förlust med 4–0.

Än är det ett par veckor kvar till stormötet med Galatasaray i kvalet till Europa League. Men baserat på dagens vänskapsmöte borta mot Sundsvall har nog Östersund lite i sitt spel att fila på.

Så sent som i går besegrades Hammarby med 3–0 i Norrtälje men på Norrporten tog det tvärstopp.

Klockan hade inte ens passerat 34 minuter när det stod 4–0 (!) till Giffarna som direkt visade att de var på spelhumör.

Satte frispark direkt

Lars Krogh Gerson visade vägen redan efter tre minuter när han satte 1–0 på frispark.

Kvarten senare small det igen när Jonathan Morsay ökade på till 2–0 innan David Batanero i den 23:e minuten satte 3–0 till hemmalaget.

Överkörningen stannade alltså inte där utan anfallaren Peter Wilson hann även han med att stänka in 4–0 i den första halvleken.

Fler mål blev det dock inte och Sundsvall visar fin form inför den allsvenska återstarten då man tar emot Sirius på lördag. Tufft motstånd blir det återigen för Östersund i helgen: AIK på Friends Arena på söndag.